Om Föreningen

FöreningenBostadsrättsföreningen Löparen nr. 1 Ligger i Trångsund som är ett område i söderort och är mycket populärt bland barnfamiljer. Trångsund erbjuder en härlig lugn miljö för barnens uppväxt med bra förskolor/skolor och gymnasium samt gott om fritidsaktiviteter i närheten. Områdena Stortorp som är en äldre villaidyll och Sjöängen ingår i trångsund som utvecklats från stugområde för sommar gäster till villabebyggelse runt sekelskiftet. Trångsund är rikt på grönområden och beläget intill insjön Drevviken, har många fina badplatser samt goda möjligheter till fiske. Under vintertider erbjuder Drevviken längs plogade banor omfattande skridskoturer, pimpelfiske och skidåkning. På andra sidan av Trångsund ligger insjön Magelungen som även den är populär för friluftsaktiviteter. Sjöängsbadet är en av de mest besökta badplatserna och även där brukar det anordnas midsommarfirande.


Närservice

Trångsunds centrum ligger en kort 5-minuters promenad ifrån Löparens fastigheter. Det ett mysigt litet centrum där du hittar bland annat apotek, bank, bibliotek, vårdcentral, café, ICA-butik, spelbutiker, firsör, skräddare, skomakare & flertalet resturanger med mera.

I närområdet finner du även Farsta centrum som är bland de större centrumen i söderort samt ett lite mindre Skogås centrum. Länna handelsplats finner du större livesmedelshallar samt mer möjligheter till sällanköpsvaror samt byggvaror, möbler & sportartiklar. Till samtliga centrum finns det goda kommunikations möjligheter.

Tryck på nedanstående länkar för mer info om:

Trångsund Centrum

Farsta Centrum

Skogås Centrum

Länna handelsplats


Kommunikation

Trångsund ligger enbart en 15minuters bilfärd ifrån centrala stockholm med reservation för bilköer under vissa tider under dygnet på nynäsvägen. Via pendeltåget mellan trångsund och Stockholm central tar det enbart 20minuter. Pendeltåget har goda kommunikationer som förbinder dig med Stockholm central, Nynäshamn, Södertälje, Uppsala och Arlanda. Pendeltåget finner du i trångsund centrum samt goda kommunikations möjligheter via buss.

Läs mer på Storstockholms Lokaltrafiks hemsida.


Övrigt

För de flesta smakriktningarna och i alla åldrar finner man olika fritidsaktiviteter.

allt ifrån innebandy, basket, fotboll och andra inomhusaktiviteter kan man utöva i närliggande Edbohallen. I Stortorpshallen kan man utöva is aktiviteter som t.ex. ishockey eller lugnt åka skridskor under allmänhetens åkning. det erbjuds aktiviteter både i en inomhusrink och utomhusrink.

I stortorpsparken erbjuder en lugnt och avkopplad miljö och även en unik dansbana som en riktigt folkpark ska inkludera. Detta är något som är väldigt unikt i Stockholmområdet. Stortorpsparken drivs helt ideellt och erbjuder bland annat firande av midsommar, valborg, julmarknader och andra evenemang. Läs mer på Stortopsparkens hemsida.

Med granskog, ädellövskog och sumpskog erbjuder spännande vandring i Trångsundsskogen som är ett omtyckt rekreationsområde som är nära tätorten.  Trångsundsskogen ligger intill Drevviken och under årets fina dagar kan det vara mycket fint och trevligt att avnjuta en fika i på de sluttande branterna ner emot "Drevans" vatten.

Med en 10-minuters bilfärd tar du dig till ågesta där du finner en golfklubb med 18 + 9 hålsbana för både den erfarne spelaren och nybörjaren. I ågesta finns det även friluftsområden med strövområden med skidspår och el-ljusspår. Andra aktiviteter i ågesta är brukshundsklubb, ridklubb, ridskola med mera.

Tryck på nedanstående länkar för mer info om:

Stortorpshallen

Ågesta golfklubb

Ågesta ridklubb